سفارش تبلیغ
صبا ویژن
پیامبر صلی الله علیه و آله فرمود : یاد دهید و آسان گیرید و سخت مگیرید [ابن عباس]
زنان شاغل




 

محققان اسپانیایی به این نتیجه رسیده اند که شرایط استرس آور چگونه بر متابولیزه شدن چربی توسط بدن تأثیر گذار است و می تواند به افزایش کلسترول بد بیانجامد.


  کارشناسان طی سال ها اظهار داشتند که استرس عاطفی با خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی همراه است و در نتیجه عادات غیرسلامتی چون استعمال دخانیات، رژیم نامناسب یا داشتن سبک زندگی بی تحرک را در میان عوامل دیگر به همراه می آورد.

این درحالی است که تحقیقات جدید نشان می دهد استرس تحریک کننده «دیس لیپیدمی» است، اختلالی که سطح چربی ها و لیپوپروتئین ها را در خون تغییر می دهد.

محققان بیمارستان «ویرجین دو لا ویکتوریا» در «مالاگا» و دانشگاه «سانتیاگو دو کامپوستلا» رابطه بین شغل استرس آور و پارامترهای مختلف مرتبط با چگونگی متابولیزه شدن اسیدهای چرب در بدن را بررسی کردند.

نتایج این این تحقیق که در مجله سلامت عمومی اسکاندیناوی منتشر شده با بررسی های صورت گرفته یک جمعیت نمونه بیش از 90 هزار کارمند با انجام چکاپ های پزشکی مشخص شده است.

«کارلوس کاتالینا» روانشناس بالینی و کارشناس استرس ناشی از شغل اظهارداشت: کارمندانی که اظهار داشتند در رویارویی با شغل خود طی 12 ماه گذشته شرایط دشواری را تحمل کردند (8.7 درصد از جمعیت نمونه) بیشتر در معرض خطر «دیس لیپیدمی» قرار دارند.

«دیس لیپیدمی» انواع مختلفی از اختلال در سوخت وساز چربی ها است که موجب بالا رفتن میزان سرمی یک یا تعدادی از آن هاچون  کلسترول، تری گلیسرید در خون می شوند.

دیس لیپیدمی یکی از عوامل اصلی خطر برای بروز بیماری سرخرگ های کرونری (CAD)، سکته مغزی و بیماری عروق محیطی (PVD)، ذکر شده که می توان با تغییر شیوه زندگی، رژیم غذایی و داروها بر آن تاثیر گذاشت و آن را تغییر داد. بالا رفتن میزان سرمی چربی ها می تواند منجر به تشکیل پلاک های آترواسکلروز در سرخرگ های کرنری شود که در حضور سایر عوامل خطر، تشکیل آن تسریع می شود.

به طور خاص افرادی که از استرس ناشی از شغل رنج می برند بیشتر در معرض ابتلا به سطح بالا و غیر عادی کلسترول بد و سطح پایین و قابل توجه کلسترول خوب می شوند و همچنین احتمال گرفتگی رگهای آنها بیشتر است.

براساس اظهارات دکتر کاتالینا، یکی از مکانیسمهایی که می تواند رابطه بین استرس و خطر بیماریهای قلبی عروقی را توضیح دهد تغییرات در کارنامه چربیهای ما است که در نهایت منجر به افزایش گرفتگی و سفت شدن رگها می شود.

یک احتمال این است که استرس در توانایی بدن برای رها شدن از کلسترول اضافی اختلال ایجاد می کند و ممکن است فرآیندهای التهابی ایجاد کند که در نهایت به افزایش تولید کلسترول می انجامد. همچنین استرس می تواند بدن را برای تولید انرژی بیشتر در قالب اسیدهای چرب و گلوکز تحریک کند. این مواد از کبد می خواهند کلسترول LDL بیشتری ترشح کند تا آنها خود را به سایر بافتهای بدن برسانند.

 

 

 




کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط تی تی 92/2/30:: 2:28 عصر     |     () نظر



عضو گروه مطالعات دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه هم‌اکنون مادران شاغل نمی‌دانند که باید به فریاد فرزندشان برسند یا به فریاد شغلشان، گفت:‌ حمایت‌های لازم از زنان شاغل، تأمین از کار افتادگی زنان و حمایت‌های لازم از زنان در نهادهای قضایی و قانون‌گذاری محورهایی است که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

عزت‌السادات میرخانی که در سومین نشست اندیشه‌های راهبردی مقاله رسالت مادری، مقاصد، اصول شرعی و معاهدات بین‌المللی را ارائه کرد، در گفت‌و‌گو با فارس اظهار داشت:‌ در مقاله خود به بررسی دو سیستم قانون‌گذاری توحیدی و غیر‌توحیدی و جایگاه مادری در این سیستم‌ها پرداختم.

وی افزود: تاریخ بشریت مدیون تلاش مادر است، در مقاصد کلان شریعت، سلامت نسل، نفس، عقل و دین اهمیت بسزایی دارد و تأمین آنها در گروی توان مادر است، یک ملت استوار ملتی است که مادران موفقی داشته باشد.

عضو گروه مطالعات دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه هم‌اکنون عرصه بین‌‌الملل به ویژه کشورهای غربی نقش مادری را تخریب می‌کنند،‌گفت: در گذار از سیستم سنتی به مدرن جایگاه مادری مورد تهدید قرار گرفت به‌گونه‌ای که نسل فعلی و آینده با چالش‌‌های تربیتی به جهت خلأ ایفای نقش مادری مواجه می‌شوند.

میرخانی ادامه داد: در پروتکل‌های صهیونیستی تأکید شده است اگر می‌‌خواهیم نسل‌ آینده را تحت سلطه خود قرار دهیم باید خانواده را تخریب کنیم و محور اصلی خانواده که مادر است باید هدف قرار بگیرد.

تفکرات غرب: زن چه زمانی از شر نقش بیولوژیک و مادری رها می‌شود

وی بیان کرد: پیشکسوتان اندیشه‌های اومانیسم مطرح می‌کنند که زنان چه زمانی از شر نقش بیولوژیکی و مادری که طبیعت بر عهده آنها قرار داده خلاص می‌شوند، با وجود این تهدیدها نماد تفکر دینی آن‌گونه که شایسته جایگاه مادری است بررسی نشده است بنابراین نسبت به جایگاه مادری عوارضی ایجاد شد که خانواده را نیز تحت تأثیر قرار داد به‌گونه‌ای که ارزش‌های سابق و روابط عاطفی در خانواده‌‌ها تضعیف شد.

عضو گروه مطالعات دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به جایگاه مادری در دو سیستم قانون‌گذاری توحیدی و غیر توحیدی گفت: در سیستم توحیدی یک لایه عرضی قانون‌گذاری وجود دارد،حقوق و تکالیفی که شریعت تعیین کرده دارای پشتوانه هستند به‌گونه‌ای که پشت هر حکمی، علتی وجود دارد اگر می‌خواهیم مقاصد کلان ، میانی و ابتدایی اسلام را در نظام خلقت تأمین کنیم باید هر چیزی در جایگاه خود قرار بگیرد و اگر جایگاه مادری را دقیقاً در جایگاه ریشه‌ای خود قرار ندهیم فقط مادر دچار آفت نمی‌شود بلکه نسل‌های آینده نیز دچار آسیب می‌شوند.

زندگی مادی و ترجیح تمایلات فردی مادران در نظام‌های غیرتوحیدی

میرخانی تصریح کرد: در مقابل نظام توحیدی نظام غیر توحیدی یا همان کفر وجود دارد تبیین جایگاه مادری در این نظام دارای اصولی همچون مادی‌گرایی،‌ فردگرایی، کثرت‌گرایی و سلطه گرایی است در‌نتیجه مادر در جایگاه ارزشی خود قرار نمی‌گیرد و زندگی مادی و تمایلات فردی برایش مهم می‌شود.

وی اضافه کرد: مکاتبی مانند فمنیسم به شدت جایگاه مادری را تخریب و آن را تحقیر می‌کنند داعیه‌داران حقوق بشر با هدف استفاده ابزاری از زن موضوعاتی همچون آزادی را مطرح می‌کنند تا بتوانند در جهت سیاست‌گذاری‌های خود از زن استفاده ابزرای کنند و هویت‌های ارزشی که مادر باید به نسل‌های بعدی منتقل کند را از او گرفته‌اند.

مادری ارزشمند‌ترین شغل است، ساختن انسان؛ کار مادر

عضو گروه مطالعات دانشگاه تربیت مدرس افزود: مادری ارزشمندترین شغل است چرا که کار یک مادر ساختن انسان است بنابراین باید بیشترین سرمایه‌گذاری را در این بخش انجام دهیم چرا که اگر به فریاد مادران نرسیم آنها ابعاد زندگی مادی را به زندگی معنوی ترجیح داده در نتیجه از ایفای وظیفه اصلی خود یعنی نقش مادری بازمی‌مانند و به اهداف مادی مد‌نظر نیز دست نمی‌یابند.

افزایش حمایت از مادران در نهادهای قضایی و قانون‌گذاری

میرخانی با اشاره به ضرورت فرهنگ‌سازی در تکریم مادر و تبیین وظایف و رسالت‌های مادری از طریق آموزش در مقاطع مختلف حتی دانشگاه و حوزه گفت: حمایت مادی لازم از مادران به‌ویژه زنان خانه‌دار، تأمین بیمه نقص عضو و از کار افتادگی زنان، ارزش‌گذاری خانه‌داری و حمایت‌های لازم از مادران در نهادهای قضایی و قانون‌گذاری محورهایی است که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

وی ادامه داد: مادر شایسته فردی است که ضرورت‌ها و نیازهای زندگی را احساس کرده و میان آنها توازن ایجاد می‌کند، فرزندان در سنین کودکی بیشترین نیاز را برای حضور مادر در کنارشان احساس می‌کنند اگر یک انسان در دوران کودکی نیازهای عاطفی‌اش پاسخ داده نشود در سنین بزرگسالی رشد عقلی مناسبی پیدا نمی‌کند.

‌عضو گروه مطالعات دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه مادر شاغل باید بداند لحظاتی را که در کنار کودک است چگونه به نیازها و عواطف او پاسخ بدهد، عنوان کرد: هم‌اکنون مادران نمی‌دانند که باید به فریاد فرزندشان برسند یا به فریاد شغلشان؟

میرخانی ادامه داد:‌ اسلام اگر مسئولیت تأمین اقتصادی زندگی را به زن تحمیل نمی‌کند به دلیل این است که نمی‌خواهد مادر و خانواده دچار ضرر شوند؛ اگر حمایت‌های خوبی از مادران خانه‌‌دار صورت بگیرد و بیمه آنها را تأمین شود دیگر کمتر مادری است که خانواده و فرزند خود را آزار داده و به سر کار برود.

وی اضافه کرد: این روزها مادران شاغل از مادری کردن لذت نمی‌برند برای اینکه مرتب دغدغه رسیدگی به خانه و شغل خود را دارند بنابراین باید با فراهم کردن تسهیلات لازم فرصت مادری کردن و لذت از کنار مادر بودن را به زنان و فرزندان آنها بدهیم.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط تی تی 92/2/25:: 11:0 صبح     |     () نظر



  هرچند که در روزهای اخیر وقوع معضل زشت کودک آزاری جسمی با واکنش افکار عمومی و رسانه همراه بوده اما واقعیت این است که رایج ترین نوع کودک آزاری در جامعه ما، کودک آزاری عاطفی یا روانی است که متأسفانه به دلیل پنهان بودن اثرات جبران ناپذیری بر روی کودکان دارد.
به گزارش مهر، اخبار حوادث را که که مرور کنیم پر از حوادث کوچک و بزرگی است که قربانیان کوچکی دارد. تجاوزهای زنجیره ای، دزدی، گروگانگیری، معلمانی که ضربه خط کششان می توان دانش آموزی را برای همیشه خاموش کند. اما داستان آزار کودکان به همین جا ختم نمی شود.

محمد طاهری روانشناس کودک اعتقاد دارد، کودک آزاری عاطفی شایع تر از کودک آزاری جسمی در کشور است و کودک آزاری جسمی یا بدنی به دلیل این که نمود بیشتری دارد و از طریق رسانه ها مطرح می شود، شایع تر به نظر برسد، اما واقعیت این است که رایج ترین نوع کودک آزاری در جامعه ما، کودک آزاری عاطفی یا روانی است که متأسفانه به دلیل پنهان بودن کمتر مورد توجه قرار می گیرد و اثرات جبران ناپذیری بر روی کودکان دارد.

او با اشاره به نشانه های کودک آزاری عاطفی می گوید: کودکانی که مورد بی مهری عاطفی قرارمی گیرند ممکن است گوشه گیر و منزوی شده و نخواهد با هم سن و سالانشان دوستی کنند.

رفتار توجه طلبانه و یا پرخاشگرانه، کج خلقی و قشقرق های شدید که متناسب با سن و سال کودک نیست، پسرفت در جایی که انتظار می رود کودک مثل کودک رشد کرده ای رفتار کند، فرار کردن یا مخفی شدن از دیگران، عملکرد ضعیف تحصیلی یا ناتوانی در انجام تکالیف در مهد، از دست دادن اعتماد به نفس و عزت نفس پایین در اثر این موضوع و... از جمله نشانه هایی است که کودکانی که مورد بی مهری عاطفی قرار می گیرند از خود بروز می دهند.

فقر فرهنگی و اقتصادی عامل مهم آزار فرزندان

او معتقد است: مهمترین عواملی که در جلوگیری از کودک آزاری باید به آن توجه شود، آشنایی خانواده ها و آگاهی دادن و آموزش به آنها در مورد حقوق کودکان است. متأسفانه بیشتر اتفاقات، کودک آزاری به دلیل ناآگاهی والدین و مراقبان کودک اتفاق می افتد و آموزش های بسیار ساده و ابتدایی می تواند از وقوع بسیاری از مشکلات جلوگیری به عمل آورد؛ ضمن این که خود کودکان نیز باید به حقوق خود آشنا شوند.

طاهری فقر فرهنگی را به اندازه فقر اقتصادی در کودک آزاری دخیل می داند و می گوید: مسئله کودک آزاری در بین افراد تحصیلکرده و با بضاعت مالی خوب هم دیده می‌شود. متاسفانه در فرهنگ ما این موضوع که کودکان تا تنبیه بدنی نشوند، بزرگ نمی‌شوند، وجود دارد، بنابراین فرهنگ خشونت در جامعه ما نهادینه شده است، در حالی که تداوم این خشونت‌ها می‌تواند به ترس، اضطراب و پرخاشگری در کودک، پنهان کاری، شب ادراری،عدم اعتماد به نفس و عدم قدرت ارتباط با دیگران شود، به طوری که اکثر کودکان و نوجوانان بزهکار از خشونت‌های خانگی رنج برده‌اند.

این روانشناس کوک یادآور می شود: باید توجه داشت که کودک آزاری با تنبیه متفاوت است. با تنبیه به کودک می‌فهمانند که باید رفتار خود را اصلاح کند، اما متاسفانه به علت عدم آگاهی و همچنین نقض قانونی بسیاری از پدران و مادران به بهانه تنبیه کودکان خود را در معرض هر گونه آسیب روحی و روانی قرار می‌دهند.

آمارها چه می گویند

داستان شکنجه وکودکان همیشه تلخ است اما یکی از غم انگیز ترین شکنجه ها آزار کودکی 35 روزه بود که در بیمارستانی در گیلان در گذشت. در دست و پای این نوزاد پسر که پیمان نام داشت آثار سوختگی دیده می شد و دچار ضربه مغزی شده بود. این نوزاد والدینی 17 و 19 ساله داشت. در بین موارد کودک آزاری که در ایران به ثبت رسیده، این مورد، خردسال ترین کودکی است که مورد اعمال خشونت بار والدینش قرار گرفته است.

آمار رسمی این کودک آزاری ها کمتر اعلام می شود، اما در آخرین آماری که در این زمینه منتشر شده آمده است: 66 درصد کودک آزاری ها از سوی مردان اعمال می شود و دختران بیش از پسران در معرض کودک آزاری قرار می گیرند. همچنین 25 درصد کودک آزاری ها در خانواده های طلاق اتفاق می افتد. این در حالی است که آمارها نشان می دهد 50 درصد والدین ایرانی معتقدند تنبیه برای کودک لازم است و 40 درصد والدین نیز به تنبیه بدنی گرایش دارند.

بررسی ها در خصوص روابط میان خانواده و فرزندان نشان می دهد، در مقابل یک مورد کودک آزاری که فاش می شود، حداقل 20 مورد دیگر پنهان می ماند. تحقیقات نشان می دهد بیش از 90 درصد کودک آزاری ها در محیط خانه اتفاق می افتد و این در حالی است که پدران با 5/48 درصد، بالاترین و پس از آن مادران با 8/23 درصد در ردیف بعدی عوامل کودک آزاری جسمانی در خانواده های کودک آزار قرار دارند.

مدرسه محلی برای آزارهای روحی و جسمی

ناهید رستمی جامعه شناس از مدارس به عنوان یکی از محیط هایی که می تواند مکانی برای کودک آزاری باشد نام می برد و می گوید: مدرسه، جایی است که کودک زمان بسیار زیادی از عمر خود را در آن می گذارند. بنابراین مشکلاتی که در مدرسه برای دانش آموزان ایجاد می شود، مانند انتظار بیش از حد، ندیدن تفاوتها، اضطراب، ترس ناشی از رقابتهای شدید، تبعیض، تنبیه بدنی، تحقیر، توهین و... سبب آزارهای جسمی و روانی کودکان می شود.

بنا به آمار انجمن حمایت از حقوق کودکان، 6/3 درصد از کودک آزاریها در سال 84 توسط مدیران و معلمان بوده است.
او بزرگترین عامل وقوع کودک آزاری را ضعف در باورهای دینی کودک آزاران می داند و می گوید: کسی که معتقد به مکافات عمل در دنیا و عالم آخرت باشد، هیچگاه به خود جرات ظلم کردن به کودکان بی پناه را نمی دهد؛ چرا که بر اساس حدیثی نبوی، خداوند متعال می فرمایند: «اشتد غضبی علی من ظلم احدا لا یجد ناصرا غیری ؛ خشم من بر ظلم کننده به کسی که هیچ پناهی غیر از من ندارد، شعله ور است».

مادران کارمند کودک آزاران پنهان

رستمی مادران کارمند را نیز کودک آزارانی می داند که سبب کمبودهای عاطفی کودکانشان می شوند او می گوید: متاسفانه برخی از مادران پیش از این که به فکر رسیدگی به مشکلات و نیازهای تربیتی کودک باشند، به فکر پر کردن جیب خود برای رفاه بیشتراند. برخی مادران پیش از این که خود را مادر بدانند، خود را کارگر سرمایه داران می دانند. کودکی که در روز فقط چند ساعت در کنار مادری خسته وبی حوصله، که وظایف گوناگون خانه اش عقب افتاده است به سر می برد، بسیار مورد غفلت، بی توجهی، کمبود عاطفی، انحرافات اخلاقی، قرار گرفته و گاه مورد آزار مادر بیح وصله و پر مشغله قرار می گیرد، که اغلب چنین کودکانی، غالب ساعتهای عمر خود را زیرنظر مربیان مهد کودکی که مشخص نیست تا چه اندازه احساسات و نیازهای کودک را درک می کنند، می گذرانند و کمتر طعم محبتهای مادرانه را احساس می کنند.

اواعتیاد والدین را نیز یکی از عوامل کودک آزاری می داند و می گوید: به دلیل خصوصیاتی که اعتیاد دراین والدین ایجاد می کند، مانند پرخاشگری، بی مسئولیتی، کاهش عاطفه و... سبب می شود تا کودکان مورد آزار، بیشتر مورد سوء استفاده قرار گیرند. وجود بیش از 2 میلیون معتاد در کشوری که 60 درصد از 95 درصد آنها، پدر خانواده هستند، منجر شده تا اغلب آنها به دلیل مصرف مواد مخدر، تعادل روانی خود را از دست داده و زن و فرزندان خود را مورد آزار واذیت و انواع خشونتهای خانوادگی قرار دهند.

رستمی اضافه می کند: بیشتر پرونده های کودک آزاری در ایران در مورد کودکانی تشکیل شده که والدین معتاد داشته اند. اعتیاد، به ویژه در خانوادههای فقیر، تواناییهای تربیتی والدین را ساقط کرده و آنها را در شرایطی قرار می دهد، که همواره به خود زحمت فکر در عمق اعمال خویش را نمی دهند و آسانترین و سریعترین راه را برای سرکوب فرزند در پیش می گیرند. آنها به دلیل نیاز مالی مرتکب سوء استفاده از کودک در اموری؛ چون فحشاء، تکدی گری، نقل و انتقال مواد مخدر میشوند. در حداقل موارد نیز کودک را مجبور به کارهای سخت می کنند.

سابقه طولانی در جهان

کودک آزاری پدیده جدیدی نیست و سابقه طولانی در جهان دارد. در رم کشتن فرزند حق قانونی والدین بوده است واعراب نیز قبل از روی آوردن به دین اسلام دختران خود را زنده به گور می کردند و فروش دختران در چین قدیم رایج بود. در ایران نیز کودک آزاری ها از دوره صفویه آغاز و تا اواخر دوره قاجار ادامه داشت. این موارد در حالی روی می دهد  که عدم آزار کودکان و رعایت حقوق بچه ها در کلیه ادیان الهی و ارشادات مصلحان بشری مورد تأکید بوده است تا جایی که در اسلام تأکید شده که فرزند بر پدر حقوقی دارد که پدر باید آنها را تأمین کند.

هنوزهم فریادهای فاطمه یازده ساله هنگامی که زنده زنده در آتش می سوخت را می توان شنید. عروسک نیم سوخته او همچنان گوشه اتاق است. صدای هانیه ها در شهر می پیچد وقتی که خوب به نوای این شهر گوش کنی. فضای شهر پراز فریاد شکنجه کودکانی است که داغ خورده اند و تن شان زیر مشت و لگدها سیاه شده است. خاطره کودکی هایشان درد است و شکنجه هایی که می تواند مردی تنومند را از پای دربیاورد. خاطره هایی که می تواند نسلی را بیمار کند.




کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط تی تی 92/2/25:: 10:59 صبح     |     () نظر



 
نتایج تحقیقات جدید نشان می دهد، حضور تنها یک کارمند سرماخورده با علایم سرفه و عطسه باعث می شود تا هنگام ظهر بیش از نیمی از لوازم اداری از جمله تلفن ها، میزها، دستگیره های در، دستگاه چاپ، دکمه های آسانسور و ... به ویروس آلوده شود.

راهکارهای ساده ای از جمله شستن دست ها و استفاده از دستمال های ضدباکتریایی به طور چشمگیری خطر ابتلا به عفونت را در کارمندان کاهش می دهد. آزمایشی روی 80داوطلب انجام شد که در آن در شروع روزکاری روی دست های همه به جز یک نفر قطره آب معمولی ریخته شد و روی دست یک نفر بی آن که بداند قطره ای مشابه به ویروس سرماخوردگی، آنفلوآنزا و ویروس ایجادکننده اختلال دستگاه گوارش ریخته شد.

 4ساعت پس از یک روز کاری محققان از تمامی وسایل و دست کارمندان نمونه برداری کردند. نتیجه این تحقیق نشان داد، بیش از 50درصد سطوح آلوده شده و کارمندان به یکی از ویروس ها مبتلا شده اند. در پایان ساعت کاری، محققان دوباره نمونه برداری کردند و دریافتند که ویروس های سرماخوردگی و آنفلوآنزا که زمان حیات کوتاهی دارد، از بین رفته است اما ویروس معده همچنان در حال پخش شدن بود و 70درصد سطوح نمونه برداری شده را آلوده کرده بود.

این نتیجه مشخص کرد که انتقال بیماری از طریق دست سریع تر از عطسه است. اگرچه ویروس های سرماخوردگی و آنفلوآنزا از بین رفته بود اما خطر سرایت همچنان وجود داشت.




کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط تی تی 92/2/25:: 10:57 صبح     |     () نظر



  «آروماتراپی» یا رایحه درمانی، روش نه چندان تازه اما فراموش شده‌ای است که اثر بسزایی در افزایش بازده محیط‌ های کاری دارد. حس بویایی قوی ‌ترین حس انسان است و بیشترین اثر را بر فعالیت ذهن دارد. حباب‌های بویایی بخشی از سیستم «لیمبیک» مغز هستند و مستقیماً با آن قسمت از مغز در ارتباطند که مسئول پردازش احساسات و یادگیری است. «بورلی هاوکینز»، مدیر یک موسسه رایحه درمانی در کانادا می‌گوید: «به همین دلیل است که حس کردن بوی خاص، ما را یاد آدم‌ها و اتفاقات مهم زندگی‌مان می‌اندازد.» روغن‌های گیاهی و رایحه‌های مختلف نه تنها بازده کاری را افزایش می‌دهند بلکه بر سلامت جسمی کارمندان هم تأثیر فوق‌العاده‌ای می‌گذارند. گیاهان دارویی معطر خاصیت ضد ویروسی و آنتی‌ باکتریال داشته و استفاده از آنها در محیط‌ های شلوغ و پر رفت ‌و ‌آمد، می ‌تواند از بروز بیماری ‌های زیادی جلوگیری کند. «هاوکینز» می‌گوید: «رایحه‌های دلپذیر بر هیپوتالاموس اثر گذاشته و باعث ترشح هورمون‌هایی می‌شوند که بر سیستم ایمنی، فشارخون و دستگاه گوارش اثر مثبت می‌گذارند.»

اگر دفتر کار اختصاصی داشته یا سلیقه ‌تان با دیگر همکارانتان یکی نیست، یک تا شش قطره از روغن‌های گیاهی دلخواهتان را روی یک تکه پنبه بچکانید و در بازه‌های زمانی متناوب آن را استشمام کنید. اما اگر می‌خواهید به صورت گروهی از این عطرهای دلپذیر استفاده کنید، یک کاسه آب جوش را در دفتر کار خود قرار داده و چند قطره از عطر طبیعی‌ تان را در آن بچکانید. «هاوکینز» استفاده از شش رایحه طبیعی زیر را برای افزایش بازده کاری و بالابردن روحیه کارمندان بسیار مفید می‌داند؛

لیموترش

عطر لیمو می‌تواند تمرکز و آرامش خیال را بالا برده و خشم، ناراحتی و اضطراب را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. لیموترش خاصیت ضد ویروسی و ضد میکروبی داشته و می‌تواند با تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود بخشیدن گردش خون با انواع گلودردها و سرماخوردگی‌ها مبارزه کند.

اسطوخودوس

اسطوخودوس، ‌گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگ‌های متقابل، باریک،‌ دراز، سبز رنگ که گل‌های آن به رنگ بنفش و به صورت سنبله است. اسطوخودوس در بیشتر نقاط دنیا به صورت خودرو می‌روید و بسته به شرایط محیط و خاک به انواع مختلف ظاهر می‌شود. قسمت مورد استفاده این گیاه،‌ گل‌ها و سر شاخه‌های گلدار آن است. اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی دارد ولی طعم آن تلخ است و به علت بوی مطبوع آن در عطرسازی مصرف می‌شود. این گیاه خوشبو می‌تواند استرس را مهار کند. نباید از تأثیر اسطوخودوس بر اعصاب و بیماری‌هایی چون افسردگی غافل شد. اسطوخودوس همچنین در درمان سردردهای عادی و میگرنی بسیار مفید است.

یاسمن

یاسمن درختچه‌ای است زینتی از تیره زیتونیان، که دارای گونه‌های برافراشته و یا بالارونده است، در باغ‌ها کاشته می‌شود و ارتفاعش بین دو تا سه متر است. برگ‌هایش قلبی شکل و گل‌هایش دارای یک جام چهار قسمتی به شکل صلیب است که به یک لوله نسبتا طویل منتهی می‌شود. اصل این گیاه را از ایران می‌دانند و از آنجا به سایر نقاط دنیا برده شده است. گل‌های یاسمن بسیار معطر و به رنگ قرمز و سفید یا زرد با بنفش است. عطر یاسمن هم مانند اسطوخودوس برای اعصاب بسیار مفید است اما یاسمن بیشتر به عنوان یک رایحه ضد افسردگی شناخته می‌شود.

رزماری

رزماری یا اکلیل کوهی، گیاهی چندساله و معطر است که برگ‌هایی سوزنی‌شکل و همیشه ‌سبز دارد.

رزماری بومی منطقه مدیترانه و کشور اروگوئه است. گل‌های آن در رنگ‌های گوناگون سفید، صورتی، بنفش یا آبی می‌ رویند. از برگ‌های تازه و خرد شده آن به دلیل وجود اسانس معطر و روغن فرار و همچنین تانن، در سالاد و در تهیه خوراکهای مرغ و ماهی استفاده می‌شود. پودر برگ‌های خشک شده اکلیل کوهی به تنهایی یا همراه با سایر ادویه جات به عنوان چاشنی جهت خوش طعم نمودن غذاها بخصوص سس سالاد به کار می‌رود. عطر رزماری مانند نوعی رایحه بیدارباش است! صبح‌هایی که خسته‌اید و توان دل کندن از رختخواب را ندارید تنها چیزی که می‌تواند شما را سرکار بفرستد استشمام رایحه رزماری است. باور کنید! رزماری علاوه بر اثر فوق‌ العاده‌ای که بر تقویت حافظه دارد، می‌تواند با خستگی و کوفتگی جسمی و سردرد هم مبارزه کند. به علاوه استفاده موضعی رزماری به کسانی که از دردهای ماهیچه‌ای رنج می‌برند شدیداً توصیه می‌شود.

دارچین

درختچه دارچین، درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع پنج تا هفت متر که از تمام قسمت‌های آن بویی مطبوع استشمام می‌شود. گل‌های آن در فاصله ماه‌های بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می‌شود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گل‌هایی به رنگ سفید است. دارچین، بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن به‌عنوان ادویه به کار می‌رود. با توجه به گستردگی جغرافیایی گونه‌های مختلف دارچین سابقه پیدایش و نامگذاری آنها نیز متفاوت است. سابقه مصرف و شناسایی آن به مصر باستان و به حدود دوهزار سال قبل از میلاد برمی‌گردد. اما آنچه که در تاریخ به دارچین چینی مشهور شده در حقیقت نوعی از دارچین است که بومی چین بوده است. دارچین توانایی خارق‌ العاده‌ ای در مبارزه با خستگی‌ها و درگیری‌های ذهنی داشته و باعث افزایش تمرکز حواس می‌شود.

نعنا

این گیاه تمام اسانس‌ها و خواص پونه را دارد ولی برگ‌ هایش کرک کمتری دارند و بریدگی‌های کنار برگ‌های آن بیشتر از پونه و اسانس آن نیز ملایم‌ تر است. ساقه‌های آن دو نوع خزنده و زیرزمینی است. از میان ریشه‌ها، یک شاخه قائم و برگدار کوچک خارج می‌شود که برگ‌های آن بیضوی، نوک‌ تیز، دندانه ‌دار و کمی پوشیده از کرک بوده و از تمامی قسمت‌های آن بوی معطر و مطبوعی استشمام می‌شود. مواقعی که برای فکر کردن یا انواع هجوم‌های فکری در جلسات به انرژی زیادی احتیاج دارید عطر دلپذیر این گیاه را دستکم نگیرید. گیاه نعنا به عنوان یک بالابرنده سطح انرژی، ذهن را تقویت کرده و باعث افزایش قدرت تفکر و تمرکز می‌شود.




کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط تی تی 92/2/24:: 9:59 صبح     |     () نظر
<      1   2   3   4   5   >>   >